Ziektegebieden

Multiple Sclerose

Multiple Sclerose (MS)

Multiple Sclerose (MS) is een complexe, heterogene, chronische ziekte die gedurende het hele leven van patienten een geïndividualiseerde behandeling vereist. De ziekte richt zich op het centrale zenuwstelsel, waarbij de informatiestroom binnen de hersenen en tussen de hersenen en het lichaam wordt verstoord, wat onvoorspelbare symptomen geeft.1

Onze aanpak

De afgelopen veertig jaar heeft Biogen zich ingezet voor het vertalen van wetenschap naar betekenisvolle vooruitgang voor de MS-gemeenschap. Ons toonaangevende portfolio stelt ons in staat een breed scala aan opties aan te bieden, om zo tegemoet te komen aan de steeds veranderende behoeften van MS-patiënten en geïndividualiseerde behandelingen mogelijk te maken.

Innovatief onderzoek

Terwijl de behandeling van MS en de behoeftes van patiënten veranderen, blijft Biogen gefocust op nieuwe onderzoeksinitiatieven en technologische innovaties om het begrip van MS te vergroten en behandelresultaten voor patiënten te verbeteren. Terwijl we ons richten op de huidige middelen in onze pijplijn, streven we ernaar een pioniersrol te spelen bij de zoektocht naar transformerende behandelingen in MS. Dit doen we door middel van onderzoek op basis van de nieuwste wetenschappelijke mogelijkheden, zoals medicijnen op basis van vaccincellen, het onderzoeken van nieuwe mechanismen van remyelinisatie en neuroprotectie, en het ontwikkelen van aanvullende preklinische modellen die de kans op succes bij nieuwe medicijnen beter kunnen voorspellen.

Verhalen

Leven met MS: Het verhaal van Tracy

Tracy kreeg kort na haar 25e verjaardag de diagnose MS en was doodsbang dat deze diagnose haar zou beroven van de dingen die ze graag deed, zoals hardlopen en actief zijn. Vandaag, 15 jaar later, is ze een drukke moeder van de 2-jarige Riley en uitvoerend assistent van een directeur bij Biogen. Ze vertelt over haar innerlijke kracht en vastberadenheid om haar diagnose te overwinnen. 

Feiten en cijfers

2,8m

Wereldwijd leven naar schatting 2,8 miljoen mensen met MS.2

1,9m

Meer dan 1,9 miljoen mensen zijn behandeld met een ziektemodificerende therapie van Biogen.

25+ jaar

Al meer dan 25 jaar lopen wij voorop in het onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe medicijnen voor de behandeling van MS.

Hulpmiddelen

Maak kennis met Cleo, de app voor iedereen die leeft met multiple sclerose.

Biogen-240956 | mei 2024