Verantwoordelijkheid

Als bedrijf geloven we dat het dienen van de mensheid door middel van wetenschap nog nooit zo belangrijk is geweest. Voor Biogen betekent dit onder meer een sterke focus op maatschappelijk verantwoord ondernemen, waarbij we een verschil willen maken voor patiënten, onze medewerkers, het milieu en de gemeenschappen waarin we leven en werken. Klimaat, gezondheid en gelijkheid zijn nauw met elkaar verbonden. Deze uitdagingen vereisen actie en durf - en daarom zetten we ons in voor een gezondere, duurzamere en rechtvaardigere wereld.

Diversiteit, rechtvaardigheid en inclusie

We streven ernaar de kennis van onze medewerkers in te zetten en geven al jarenlang prioriteit aan diversiteit, rechtvaardigheid en inclusiviteit (Diversity, Equity & Inclusion, DE&I) - niet alleen als morele plicht, maar ook als concurrentiekracht.

Milieu

We voelen een sterke verantwoordelijkheid om positieve verandering te bewerkstelligen in de gemeenschappen waarin we actief zijn - en voor onze planeet. Wij erkennen dat de klimaatcrisis een gezondheidscrisis is, met een onevenredige impact op kwetsbare gemeenschappen.

Toegang en gelijkwaardige zorg

Wij zetten ons in voor het aanpakken van ongelijkheden in het ecosysteem van de gezondheidszorg – van onderzoek en trails tot eerlijke toegang en cultureel competente zorg.

Rapporteren en principes

Het vrijgeven van gegevens kan vertrouwen scheppen, en Biogen geeft al geruime tijd gehoor aan veranderende verwachtingen rondom transparante rapportage over milieu, maatschappij en bestuur (Environment, Social and Governance, ESG).

Onze benadering van ESG

Wij vinden het belangrijk om een verschil te maken en zijn toegewijd aan patiënten, onze medewerkers, het milieu en de gemeenschappen waarin we leven en werken. De basis voor deze verplichtingen wordt weerspiegeld in onze benadering van ESG – een aanpak die volgens ons reële voordelen oplevert voor ons bedrijf en de wereld.

Onze medewerkers zijn zeer betrokken en geloven in het werk dat we doen. We komen elke dag naar ons werk in de wetenschap dat duizenden mensen over de hele wereld op Biogen en onze medicijnen rekenen om een betekenisvol verschil in hun leven te maken.

We zetten ons in voor het bevorderen van gezondheidsgelijkheid binnen de ziektegebieden waar we actief zijn, we helpen een oplossing te bieden voor sociale en ecologische uitdagingen, we zorgen voor een werkplek waar onze medewerkers tot hun recht komen, we ondersteunen lokale gemeenschappen en we inspireren toekomstige generaties wetenschappers. Dit staat centraal in onze missie en is essentieel voor onze groei. 

Biogen-240929 | mei 2024