Biosimilars

In Europa beschikt Biogen over een portfolio TNF-alfaremmers. Dit is een groep geneesmiddelen die wordt gebruikt om ontstekingsziekten te behandelen, zoals bijvoorbeeld reumatoïde artritis, jeugdreuma, arthritis psoriatica, de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa, de ziekte van Bechterew en psoriasis. Deze medicijnen richten zich op tumornecrosefactor-alfa, een cytokine die een belangrijke rol speelt bij ontstekingsprocessen.   

Onze medicijnen zijn zogeheten biosimilars, biologische geneesmiddelen die vergelijkbaar zijn met al bestaande biologische geneesmiddelen. Biosimilars stellen ons in staat om onze brede wetenschappelijke ervaring te benutten om de zorgkosten te verlagen en om de toegang tot biologische geneesmiddelen te vergroten. Daarmee bieden biosimilars een interessante wijze om een verschil te maken in het leven van patiënten.

 

Biosimilars

Biosimilars zijn een groep biologische geneesmiddelen die vergelijkbaar zijn met bestaande biologische therapieën. Biogen heeft veertig jaar ervaring met het afleveren van complexe biologische geneesmiddelen en beschikt over de uitgebreide wetenschappelijke kennis en de hoogwaardige productiefaciliteiten die nodig zijn om biosimilars te produceren.

Biosimilars kunnen kostenbesparingen realiseren en daarmee de toegang tot geneesmiddelen verbeteren. Hierdoor blijven toekomstige innovaties in de gezondheidszorg betaalbaar. Daarom denkt Biogen dat biosimilars een belangrijke rol spelen bij de duurzaamheid van de gezondheidszorg, zeker nu steeds meer bestaande biologische geneesmiddelen het einde van hun patentperiode bereiken.

Biogen heeft de expertise om biosimilars te produceren en een betrouwbare levering te realiseren. Onze biosimilars worden geproduceerd in dezelfde hoogwaardige fabriek in Hillerød Denemarken, waar ook onze eigen biologische geneesmiddelen worden geproduceerd.

Via deze link kunt u meer informatie vinden over de beschikbaarheid van onze biosimilars in Nederland.