Over Biogen

Caring Deeply. Working Fearlessly. Changing Lives.™

Biogen heeft een duidelijke missie: we zijn pioniers binnen de neurologie.

We zijn in 1978 opgericht als een van de eerste biotechbedrijven ter wereld door Charles Wiessmann, Heinz Schaller, Kenneth Murray en de Nobelprijswinnaars Walter Gilbert en Phillip Sharp. Bij Biogen staat hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek centraal. In het afgelopen decennium zijn we ons daarbij steeds nadrukkelijker gaan richten op het bestrijden van ingrijpende neurologische aandoeningen.

Wereldwijd ondervinden miljoenen mensen de gevolgen van multipele sclerose, de ziekte van Alzheimer, de ziekte van Parkinson of amyotrofe laterale sclerose (ALS). Tegelijkertijd worden ook veel mensen getroffen door zeldzamere ziektes als spinale musculaire atrofie (SMA) of progressieve supranucleaire parese (PSP).

Wij geloven dat er geen ander ziektegebied bestaat waar zowel de mogelijkheden voor medische doorbraken als de behoefte daaraan zo groot zijn.

Bij Biogen werken een aantal van de beste neurologen en neurowetenschappers ter wereld. Daarnaast werken we wereldwijd samen met artsen en wetenschappers om ons wetenschappelijke onderzoek nog verder te bevorderen.

Onze focus op neurologie, onze uitgebreide wetenschappelijke kennis en onze bereidheid om risico’s te nemen maken ons leiders binnen onderzoek en ontwikkeling van medicijnen tegen neurologische aandoeningen.

Onze hoogwaardige productiefaciliteiten zorgen ervoor dat we medicijnen van hoge kwaliteit kunnen produceren en deze snel bij de patiënt kunnen krijgen.

We hebben veel respect voor het werk dat artsen verrichten binnen de zorg voor mensen met neurologische aandoeningen. Dat geldt ook voor al het werk dat wordt gedaan door andere zorgverleners, familie en vrienden.

Biogen heeft oog voor de uitdagingen waar de gezondheidszorg voor staat. Daarom werken we nauw samen met relevante partijen en overheden om toegang te realiseren voor patiënten die onze medicijnen nodig hebben.

Biogen streeft ernaar om altijd professioneel en ethisch te werk te gaan.

Biogen wil een bijdrage leveren aan de gemeenschap waarin we werken. We hechten veel waarde aan onze werknemers; diversiteit en tolerantie zijn voor ons cruciaal. Daarnaast willen we rekening houden met milieu en klimaat.

Biogen wil een verschil maken. Daar werken we hard aan; we geven niet op bij tegenslagen en blijven op zoek naar innovaties. De mogelijkheid om levens te veranderen blijft voor ons het ultieme doel.