AVONEX®

De werkzame stof in AVONEX is interferon bèta-1a.

Interferonen zijn natuurlijke stoffen die in het lichaam worden aangemaakt en die tegen infecties en ziekten beschermen. Het eiwit in AVONEX bestaat uit precies dezelfde bestanddelen als het interferon bèta dat in het menselijk lichaam wordt aangetroffen.

AVONEX wordt gebruikt voor de behandeling van de volgende patiënten:

  • patiënten met ‘relapsing’ multiple sclerose (MS). Dit is een vorm van MS waarbij de patiënt opflakkeringen van symptomen heeft (relapsen), gevolgd door perioden van herstel (remissies).
  • patiënten die één enkele aanval van demyelinisatie hebben gehad, maar die ernstig genoeg was om behandeling met geïnjecteerde corticosteroïden (ontstekingsremmende geneesmiddelen) te rechtvaardigen. Het geneesmiddel wordt voorgeschreven aan patiënten met een hoog risico op het ontwikkelen van MS.

AVONEX is in Nederland verkrijgbaar als oplossing voor injectie in voorgevulde spuiten en in voorgevulde injectiepennen die 30 microgram interferon bèta-1a bevatten.

AVONEX wordt eenmaal per week toegediend als een injectie in een spier. Patiënten kunnen AVONEX zelf injecteren, mits ze hierin zijn getraind.

Zie de bijsluiter voor meer informatie.

Voor iedereen die meer wil weten over het medicijn AVONEX is meer informatie beschikbaar op www.avonex.nl

AVONEX® patiëntenbijsluiter: www.emea.europe.eu

AVONEX® produktkenmerken: www.emea.europe.eu